Klantervaringen

Met wat voor vragen kwamen mensen zoals jij binnen bij Next Step coaching? Wat hebben ze aan de coaching gehad en wat zijn ze ermee gaan doen? Dat kun je lezen op deze pagina. Ik vind het heel bijzonder dat deze kanjers hun verhaal met jou willen delen!

Bianca Bosman

Heel duidelijk werd dat een leidinggevende rol niet bij me paste, maar wel het begeleiden van trainees en het geven van workshops!

Bianca Bosman, Financieel adviseur inkomen en vermogen ABN AMRO
Misha Croes

Ik ben breed inzetbaar, maar dat is meteen een valkuil. Ik kan en doe te veel. Mijn missie is kennis opdoen en delen en daar focus ik nu op!

Misha Croes, Docent prototyping Avans
Esther

Mijn grootste uitdaging is bij mezelf blijven en mijn grenzen aangeven.

Esther Hendriksen, Mede-eigenaar Côté Verger

Ik heb bij Anita een coachingstraject gevolgd. Gelijk vanaf het eerste moment hadden we goede klik door de open houding van Anita en ben ik met vertrouwen de gesprekken ingegaan.

Naar de kern van het probleem

Anita is een ervaren, geïnteresseerde en goed luisterende coach, die mij elke keer weer de spiegel voor kon houden en mij aan wist te sporen tot actie. Het lukt Anita om tot de kern van het probleem door te dringen, om op deze manier de echte oorzaken aan te pakken in plaats van bij te sturen op details.

Ik weet nu waar ik energie van krijg

Door haar heb ik inzicht gekregen in mijn manier van werken, waar ik energie van krijg en wat mijn stressmomenten zijn. Ook weet ik hoe ik die laatste kan voorkomen. Ik ben beter naar mijn gevoel gaan luisteren, om al in een vroeg stadium signalen te leren her- en erkennen.

Al met al voor mij een traject wat zeer de moeite waard was en waar persoonlijke aandacht, plezier en serieus bezig zijn goed in elkaar overlopen.

Jan BuwaldaJan Buwalda, docent/beleidsmedewerker

Toen ik startte bij Anita had ik een functie waarin ik een soort ‘spin in het web’ was en ik voelde me verantwoordelijk voor te veel, te lang. Daardoor ging ik over mijn grenzen en begon ik met een traject bij Anita.

Concrete tools

Wat me het meest heeft geholpen was dat Anita me het vertrouwen gaf dat ik me weer vitaal kon gaan voelen en niet alleen keek naar de oorzaak van de problemen, maar vooral ook naar wat ik concreet kon doen om te herstellen en werk te kiezen dat écht bij me past.

Dit past écht bij mij!

We hebben gewerkt met de Signalenkaart en het Vitaliteitsplan en ik ontdekte wat mij hielp om mijn energie weer terug te krijgen. Onderdeel van het traject was ook ACT, Acceptance & Commitmenttherapy en daarin ontdekte ik mijn belangrijkste waarden. Samen met mijn talenten wist ik dat een rol als manager me zou passen als een jas.

En  ja, ik heb nu een fantastische baan als manager van het Consumerlab. Daarin kan ik al mijn ideeën kwijt. Het Consumerlab is is een proeftuin waarin ondernemers in interactie gaan met consumenten. www.hasconsumerlab.nl

Ik heb nu weer volop energie en ik heb geleerd om mijn grenzen aan te voelen en te bewaken.

Annelies

Annelies van Zuidam, Manager Consumerlab

Na een situatie van ‘in between jobs’, was het voor mij belangrijk om stil te staan bij het verlies van mijn baan en weer opnieuw te ontdekken wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Die inzichten kreeg ik in het programma van Anita.

Ik voelde me al snel vitaler, leerde mezelf beter kennen en ging aan de slag om te bepalen hoe mijn nieuwe werkomgeving eruit kon zien.

Profileren vanuit authenticiteit

Toen ik wist wat ik wilde, ben ik me gaan richten op de arbeidsmarkt. Anita heeft me geleerd hoe ik me kon profileren op een manier waarbij ik mezelf kon blijven en heel helder kon aangeven wat mijn talenten zijn. Mede hierdoor kon ik in de gesprekken echt onderzoeken of de job iets voor me was.

Het programma van Next Step coaching heeft voor mij geresulteerd in een leuke en succesvolle nieuwe uitdaging.

Frans Hehewerth, manager Supply Chain Uniekaas

Vanuit ABN AMRO kreeg ik de kans om een traject te doen. De energie op de site van Anita sprak me meteen aan en die energie en het plezier zaten ook in de gesprekken en in het traject.

Unieke talent

We zijn op zoek gegaan naar mijn unieke talent en dat heb ik nu glashelder voor ogen. Daarmee werd ook meteen duidelijk dat een leidinggevende functie niet echt bij me paste. Die vraag speelde al langer door mijn hoofd. Ik weet nu hoe ik me wel verder kan ontwikkelen en daar word ik heel gelukkig van.

Ontwikkelroute

We hebben de resultaten van het loopbaantraject toegelicht aan mijn leidinggevende en de directeur. Naast mijn rol als accountmanager ga ik me verder ontwikkelen in het begeleiden van trainees en in het geven van workshops op het gebied van communicatie, houding en gedrag. Er zijn al concrete afspraken gemaakt om mijn ontwikkelroute bij de bank vorm te gaan geven.

Het traject bij Next Step coaching heeft me een nieuw perspectief gegeven waar ik al langer naar verlangde en ik ben blij met de support die mijn leidinggevende en directeur me geven.

Bianca BosmansBianca Bosmans,  Financieel Adviseur inkomen & Vermogen ABN AMRO

After many years I write a recommendation because I still think back once in a while to the career counceling I did at Anita’s practice. Her major achievement is that she looks at career AND personal developments from the past and today.

As these two are (often) very much related, she has been able to guide me to both career as well as personal obstacles. She also understands the concept of energy-levels that candidates are struggling with and she stimulates to bring that to a higher level which is paramount to succeed in such a period of a candidate where many decisions have to be made.

I don’t think you can find a better coach than her (in this region)….

Joost Hugo van Sons MBA, Manager Philips Service Delivery Zambia

In de organisatie waar ik werkte toen ik het traject deed hebben al behoorlijk wat medewerkers positieve ervaringen opgedaan bij Anita. Dus al snel kwam ik samen met mijn leidinggevende bij haar uit.

Zicht op mijn grootste uitdaging

Door Anita is mij nu helder waar mijn grootste uitdaging ligt: bij mezelf blijven en mijn grenzen aangeven.

Naast de verhelderende gesprekken (niet zwaarmoedig, maar luchtig, positief en met humor ingestoken) heeft Anita me laten kennismaken met verschillende aspecten die van invloed zijn op vitaliteit.

Het traject bij Next Step Coaching heeft mij vitaler en energieker gemaakt. De bij Anita opgedane inzichten kon ik direct in de praktijk brengen.

Onlangs heb ik een carrièreswitch gemaakt, namelijk het openen en runnen van een eigen B&B in Frankrijk, die plannen waren er al. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik nu de tools heb om ook straks in balans te blijven, De B&B is in het voorjaar van 2017 geopend  www.coteverger.net

EstherEsther Hendriksen, Mede-eigenaar Côté Verger, Chambres d’Hôtes & Table d’Hôtes

Al een hele tijd liep ik rond met het gevoel dat er iets niet helemaal lekker zat in mijn werk, maar wat? Waar ik eerst veel energie opdeed in mijn werk, leek het nu steeds meer energie te kosten. Ik had al meerdere malen met mijn leidinggevende en familie over mijn werk gesproken, maar zonder concreet resultaat.

Zo kwam ik binnen bij Anita. Lichtelijk radeloos en nooit gedacht hebbende dat ik iemand anders nodig had voor mezelf. Bij het eerste gesprek had ik meteen het gevoel dat ik goed zat door Anita’s open houding,

Ik besloot zelf in het traject te investeren om later een goede start te kunnen maken in de nieuwe baan, want ik had inmiddels besloten een carrièreswitch te maken.

Focus op mijn missie

Gedurende de gesprekken heb ik met Anita gekeken wat ik kon doen om weer meer energie te krijgen. Hierdoor werden mijn missie en talent helder en kwam ik steeds dichter bij mezelf. Ik werd me nog meer bewust van dat mijn brede inzetbaarheid mijn valkuil is. Ik kan en doe dan makkelijk te veel. Ik focus me nu op mijn missie en dat is kennis opdoen en delen.

Confronterend en vol humor

Het traject was niet altijd even makkelijk, soms confronterend en emotioneel, vaak vol humor en persoonlijke reflectie. Erg belangrijk was ook het feit dat ik met mijn vriendin overal over kon sparren wat ik met Anita had besproken.

Inmiddels heb ik weer de regie weer in handen, zowel qua werk als privé en heb ik een goede start kunnen maken in mijn nieuwe baan als docent. Ik besef dat ik nog steeds groeiende ben, maar Anita heeft mij voldoende handvatten gegeven om op mijn pad te blijven. Met stiekem af en toe nog een klein stemmetje in mijn achterhoofd: “Wat zou Anita doen?”.

Misha Croes

Misha Croes, Docent prototyping Avans

Ik kreeg steeds een completer beeld van mezelf en vond een leuke baan!

Omdat mijn baan ophield en mijn vader ziek was, besloot ik er voor hem te zijn tot aan zijn overlijden. Ik ben dankbaar dat ik dit heb kunnen doen. Daarna probeerde ik de draad van mijn leven weer op te pakken en in die periode deed ik een traject bij Anita.

Ik was zoekende naar wat voor werk bij me paste en ook naar mezelf. Tijdens het traject vond ik mijn biologische familie in Sri Lanka terug. Het was een heel bijzondere en intense tijd en ik was blij met de gesprekken bij Anita. Ik kon bij haar terecht met alles wat er speelde en ik leerde mezelf steeds beter kennen en kreeg meer vertrouwen in mezelf.

De puzzelstukjes vielen op hun plek. En doordat ik een completer beeld kreeg van wie ik ben, werd het ook steeds duidelijker wat ik wilde gaan doen.

Een combinatie van recruitment en coaching passen heel goed bij mij en ik vond een baan waar ik helemaal op mijn plek ben.

Verbinding (Pseudoniem)