Geweldig vind ik ze! Mensen met een grote drive! Ze zijn enthousiast, ze weten de turbo te vinden, zijn pro-actief en denken in kansen en toch schuilt er gevaar…..
Melanie is zo iemand die je graag aan boord wilt. Ze loopt voorop, is altijd bereid om een collega te helpen en zorgt dat ze haar deadlines haalt. Maar hoe kan het dat juist iemand als Melanie over haar grenzen gaat?
- Haar hoofd is met haar ‘aan de haal’ en wil vaak meer dan haar lijf kan
- Ze kijkt vaak eerst naar de ander en vergeet zichzelf
- Ze rolt van de ene uitdaging in de andere en raakt kwijt wat ze ook alweer leuk vond en waar haar
talenten liggen
Het zijn juist de sterke mensen, zoals Melanie die gewoon doorgaan en vinden dat ze alles moeten kunnen. Een advies als ‘neem eens wat gas terug’ of je kunt toch keuzes maken, helpt niet. Maar wat dan wel?
Mijn missie is het potentieel uit jou te halen op een gezonde manier!
Zo zet jij je drive slimmer in! 5 tips!
Tip 1
Veel mensen met een drive denken dat rust inbouwen en reflectie suf zijn. Vind jij dat ook? Ga dan eens na wanneer je de beste ideeën krijgt……. Zo’n moment geeft overzicht; je denkt makkelijk out of the box en hakt sneller knopen door. Je kunt leren om slim rustmomenten in te bouwen die je geen extra tijd kosten. Dan kun je lekker blijven knallen, zonder dat je jezelf voorbij loopt omdat je je drive gerichter inzet .
Tip 2
Om te voorkomen dat je hoofd er ‘met je vandoor gaat’, zonder aandacht voor je lijf, kun je de ‘thermometer’ af en toe even in jezelf stoppen. Even stil staan bij is mijn lijf nog ok? Kan het mijn tempo nog volgen?
Tip 3
Hoe goed geef jij je grenzen aan? Tijdens coachingsgesprekken merk ik dat regie een sleutelwoord is. Die wordt nogal eens uit handen gegeven. Ken je dat dat het lastig is om te zeggen dat je iets niet doet? Draai het eens om en zeg onder welke voorwaarden je iets wel doet. Als daar dan niet aan wordt voldaan, dan wordt het makkelijker om nee te zeggen.
Tip 4
Denk je: dat heb ik zelf zo gedaan of dat kan ik het sneller? Realiseer je je dat je een ander de kans ontneemt om iets te leren als jij het maar steeds blijft doen? En je zo de situatie in stand houdt?
Tip 5
Stel jezelf eens de vraag: hoe wil ik van toegevoegde waarde zijn in mijn werk? Wat wil en kan ik echt in mijn werk toevoegen waar de organisatie ook iets aan heeft?
Kan ik je helpen om je drive slimmer in te zetten? Bel of mail me dan voor een vrijblijvend gesprek waarin ik naar je luister en met je meedenk!
Geef een reactie