26 was ik, toen ik leidinggevende werd. Ik had mijn diploma voor beroepskeuzeadviseur op zak en een paar jaar werkervaring. Vanuit die rol stuurde ik tien medewerkers aan bij de Centrale studentenservice van de Open universiteit (OU). Ik rolde erin en werkte samen met het team keihard in de hectische startjaren van de OU.

Elke dag reisde ik met de trein van Eindhoven, waar ik samenwoonde, naar de OU in Heerlen. Na 4,5 jaar lukte het om een andere baan te vinden, nadat ik intern een andere uitdaging vond. Op een dag was er namelijk een vacature bij de afdeling Communicatie. ‘Schrijf maar eens een verhaal’ zei het hoofd Communicatie tegen mij, ‘dan kijk ik of je talent hebt’. En een paar dagen later gaf hij het artikel, knalrood van de correcties, aan me terug. ‘Het zit erin en ik ga het je leren’, zei hij lachend toen hij mijn verbijsterde blik zag. Op de Communicatieafdeling heb ik het vak in de praktijk geleerd. Dit ging me goed af en toch heb ik me stiekem altijd onzeker gevoeld, alsof het fundament ontbrak.

Na de OU kwam ik terecht bij de afdeling Communicatie van een groot energiebedrijf.
In de jaren daarna volgden zeven reorganisaties. Elke kans greep ik aan om me te ontwikkelen in een nieuwe rol.
Aan drive en lef geen gebrek. En succesvol was ik ook, en toch vroeg ik me stiekem af: wanneer ga ik op mijn snufferd? Ik deed een opleiding voor organisatieadviseur en stopte een jaar lang al mijn energie in een verandertraject, totdat het nieuwe organisatieonderdeel bij de volgende reorganisatie van tafel werd geveegd. Op dat moment wist ik, dit wil ik niet langer.

Herken jij dat ook dat je jarenlang vanuit de overdrive werkt om jezelf te bewijzen?

Weet jij ook hoe het voelt als je werk door de organisatie of je leidinggevende niet op waarde wordt geschat en je gaat twijfelen aan wat je toevoegt?

En ken je ook het gevoel om niet vanuit je talent te werken?

Dat het anders kon ontdekte ik later. Ik volgde een opleiding, waardoor ik mezelf beter leerde kennen, anderen leerde begeleiden en vanuit mijn talent ging werken. In 2004 startte ik Next Step coaching. De energie ging stromen en nog steeds werk met veel plezier als coach en trainer en dat gun ik jou ook!

Kun je mijn hulp misschien wel gebruiken? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Mijn missie is het potentieel uit jou te halen op een gezonde manier!

Gratis inspiratiesessie aanvragen